Beton-, puin- en asfaltrecycling

Home > Activiteiten > Beton-, puin- en asfaltrecycling

Video E-mail Print Zoeken

Recyclen heeft de toekomst

Om uit te groeien tot een ketenorganisatie heeft Van Dalen flink geïnvesteerd in de productgroep beton-, puin- en asfaltrecycling. Met als resultaat dat Van Dalen tegenwoordig één van de meest up-to-date recyclingbedrijven is. Het machinepark is indrukwekkend, de specialistische knowhow en het oplossend vermogen van onze mensen zeer goed en het eindproduct – secundaire bouwstoffen – kwalitatief hoogwaardig.

Van Dalen is een grote speler op markt, temeer omdat wij een totaalconcept aanbieden. Binnen de totaaloplossing die wordt geboden, speelt recycling een belangrijke rol. Door goed en efficiënt met afvalstromen om te gaan en ze effectief te verwerken profiteert de opdrachtgever direct van een kostenverlagend effect en wordt het milieu gespaard.

Betonrecycling

Uit schoon betonpuin wordt naast menggranulaat grindvervangend materiaal geproduceerd. Door de ruime ervaring die Van Dalen met dit product heeft opgedaan wordt er een hoog kwaliteitsproduct afgeleverd dat voor 20% als grindvervangende grondstof wordt hergebruikt.

Puinrecycling

Op de vestiging “Looveer” aan het Pannerdensch Kanaal beschikt Van Dalen over een moderne recyclingsinstallatie waar metsel- en betonpuin bewerkt worden tot een schone bouwstof. Dit kwaliteitsproduct, menggranulaat onder certificaat en met CE-markering, wordt hergebruikt in de wegenbouw.

Asfaltrecycling

Niet teerhoudend asfalt wordt gerecycled tot een kwaliteitsproduct dat wordt gebruikt als grondstof voor het produceren van nieuw asfalt. Dat is Van Dalen ten voeten uit; het hergebruik van afvalstoffen staat voorop. Dit geeft aan dat Van Dalen recycling een essentiële rol binnen het totale proces toekent.

Mobiele puinbrekers

Omdat Van Dalen de beschikking heeft over drie moderne mobiele brekers kunnen wij ook op uw vaste of slooplocatie mobiel breken. Afval wordt dan direct ter plaatse verwerkt waardoor volume en transport sterk afnemen. Dat levert enorme besparingen op voor het milieu en uw portemonnee. Ter plaatse bent u verzekerd van een topkwaliteit product dat we, indien van toepassing, voorzien van een kwaliteitscertificaat kunnen leveren.